סירוס חתול זכר הוא הליך כירורגי נפוץ מאוד בכל מרפאה. המטרה היא למנוע הריון של צאצאים לא רצויים על ידי טיפול מונע של הסרת האשכים של החתול הזכרי. התהליך המקביל אצל הנקבות נקרא עיקור חתולה.

מהן הסיבות שלקוחות רבים פונים למרפאה לבצע סירוס? על כל זאת נדבר בפוסט הקרוב.

הסיבות העיקריות הן:

1. מניעת המלטה של צאצאים לא רצויים של חתלתולים. מה שיוצר ריבוי טבעי גדול של חתלתולים אצל בעלי הבית . חתולה מביאה בממוצע בים 3-5 גורים ואם מכפילים את זה בכמות הפעמים שהחתולה נכנסת להיריון בימי חייה מבינים שמדובר בכמות לא מעטה בכלל.

הבעיה העיקרית היא של ריבוי חתלתולים ללא בית , היא תופעת החתולי רחוב שמגיעים במקרה הטוב למקלטים ובמקרה הרע לא שורדים את החיים בחוץ.

2. סירוס חתול יכול להביא גם תועלת. מסתבר שחתולים לא מסורסים יש יותר בעיות התנהגות ואגרסיות , ובנוסף הם יותר קולניים ותוקפניים בתקופץ ההזדווגות . הסירוס מרגיע אותם ונותן להם יותר שלווה. ככה הם פחות פעילים במלחמות על שליטה ובנות זוג.

3. הורדת הסיכון של סרטן האשכים או סרטן הערמונית לאפס. 

מתי מומלץ לסרס את החתול?

על מנת שנוכל לסרס את החתול , צריך שהחתול יהיה בוגר דיו. לכן ממליצים הווטרינרים לבצע את ההליך הרפואי לאחר שהחתול השלים 4 חודשים ולנסות לסרס לפני שהוא מגיע לבגרות מינית מלאה (באזור 6-7 חודשים). כמובן שניתח לבצע ניתוח סירוס בגיל מאוחר יותר , אך הסכנה להריון לא מתוכנן תהיה קיימת בכל מקרה כזה.

הסבר על הניתוח לסירוס חתול זכר.

לפני הניתוח מבוצעת הערכה כללית של מידת הבריאות של החתול כדי לראות שהוא בריא לחלוטין ויצלח בקלות את הניתוח. בבדיקה זאת לוקחים מדדים בסיסים של משקל ודגימת דם ומקשיבים לריאות.

במהלך הניתוח עצמו , החתול נמצא בהרדמה מלאה והוא מחוסר הכרה כל הניתוח כדי שלא ירגיש את הכאבים. הניתוח הינו ניתוח קצר של 20-30 דקות בו הרופא המנתח עושה חתך בשק האשכים ואז מסיר את האשכים ומסיים בתפירה של האיזור.

לאחר הניתוח, החתול נמצא במעקב במהלך במשך כל תקופת ההחלמה. הוא מקבל תרופות נגד כאבים  ולעמים ייתכן שהחתול יצטרך ללבוש קולר אליזבתני (קונוס) כדי למנוע ליקוק או לעיסה באתר החתך. מאוד חשוב שהוא לא יוכל לפרום את התפירה של הווטרינר על ידי ליקוק המקום

תהליך ההחלמה מהסירוס

תהליך ההחלמה הוא די מהיר. תוך שבוע עד שבועיים אזור הניתוח מחלים לחלוטין והחתול חוזר לשגרת חייו המלאה. האחריות שלכם בעלי החתול היא לשמור על סביבה נקייה , ללא זיהומים של הניתוח ולדווח לווטרינר בכל מקרה של התנהגות לא אופיינית.