כלבים שותים בעיקר מיים לצורך רוייה וזהו המצב הטבעי והתקין. ההמלצה היא לשתות בערך 50 מ"ל לכל ק"ג משקל, לדוגמא כלב בינוני ששוקל 30 ק"ג צריך לשתות לפחות ליטר וחצי ליטר ביום. 

מה קורה שהכלב לא שותה מספיק?
ברגע שאתם רואים שצריכת המים של הכלב שלכם ירדה משמעותית, עליכם לפנות במהרה לוטרינר. אמנם יש כלבים ששותים מעט אבל כל הכלבים חייבים לשתות מים כדי לשרוד.
בפוסט הקרוב נדון בסיבות העיקריות שיכולות לתת הסבר לשאלה מדוע הכלב כבר לא שותה מספיק מיים.
 

מנגנון השתייה בכלבים

כלבים לא יודעים לפלוט עודפי חום באמצעות הזעה ושחם בחוץ הם נמצאים בסיכון להתייבשות. כלבים מזיעים רק דרך הלשון וכפות הרגליים, לכן קשה להם להיפטר מעודפי החום שהגוף שלהם מייצר. צריך לזכור שרוב גופם מכוסה בפרווה ולכן יותר קשה להם לצנן את גופם. למיים תפקיד חשוב בשמירה על טמפרטורה קבועה בגוף. ככל שיותר חם בחוץ או הכלב נמצא בפעילות גופנית גבוהה יותר , כך הכלב יזדקק לכמות מיים גדולה יותר.

1. בעיות רפואיות באיברים פנימיים בגוף.

 יכולה להיות בעיה רפואית בסיסית שגורמת לכלב שלך להימנע משתיית מים. זה יכול לכלול מחלת כליות, זיהומים, בחילות או מחלות אחרות. לדוגמא זיהום בשלפוחית השתן או דרכי השתן יכולה להיות סיבה הגיונית להפחית את כמויות השתייה של כלבך.

2. בעיית שיניים

אם לכלבך כואבות השיניים , או יש לו מחלת חניכיים זה יכולה להיות סיבה למה הוא נמנע מכאב ולכן ישתה פחות או ימנע בכלל משתייה. 

3. סטרס או חרדה

שינויים קיצוניים בסביבת החיים  הקרובה של הכלב יכולים לגרום לו לסימנים של לחץ נפשי ומעבר למצב התנהגותי הישרדותי בו הכלב ממש מתעלם מהצמא שלו והוא כל כולו דרוך מאוד. 

4. בעיות הקשורות במיים

ממים מזוהמים או מיים שלא החליפו אותם הרבה זמן יכולים להיות סיבה למה הכלב לא ירצה לשתות. כמו כן אם לכלב יש טראומה ממכלאות כלבים בהם היה כלי דומה של מיים , הוא יזכור את זה והוא לא ירצה לשתות מהכלי. כדאי לנסות דבר ראשון לשנות את כלי המיים ולהחליף את המיים במיים צוננים.

5. כאבים בחלל הפה

פצעים או רגישות בפה יכולים להיות הסיבה להימנע משתייה. לפעמים הכלב בולע איזשהו קוץ או משהו נתקע לו בחלל הפה שמפריע לו לבלוע מיים.

6. לאחר חיסונים או תרופות

לפעמים לאחר חיסונים או לקיחת תרופות יש התנהגות שונה והכלב לא מעוניין לשתות לתקופה מסוימת.

צוות המרפאה תמיד זמין עבורכם לכל שאלה או יעוץ. מבטיחים להעניק את הטיפול הטוב והמקצועי ביותר עבור חיית המחמד שלכם. מוזמנים להתקשר אלינו להתייעצות בטלפון 09-9572267 או לשלוח ווטסאפ אל המספר 058-445-2100.